CONCEPT The recording studio consists of four rooms: Control Room, Recording 1, Recording 2 and Amp Room. Heavy glass doors and the control room window visually connect the recording spaces with the Control Room. At the same time, the acoustic separation allows for Band-at-Once recording, so the live-feeling of a band is preserved. 
All rooms have their own reinforced concrete floor slab that carries the room- within-a-room construction. The floors are floated on special pads to isolate the studio from the building structure. This ensures a high degree of sound isolation between the individual rooms, but also to the outside world: important for focusing on the music and for a great recording quality. The acoustics are based on a concept of the acoustician Philip Newell, who employs broadband membrane absorbers to create a “non-environment” room. All the walls and ceilings are built with this concept, which results in a dry but open-sounding acoustic space. On average, the multiple layers used at the boundary areas have a total thickness of 40cm. Additional acoustic calculations and measurements: Michael Bucur. Other STUDIO HÖLL highlights include: a heavily damped ventilation system; it provides every room with fresh, filtered air. Daylight in Recording 1 and in the Control Room. musical maple flooring a studio-garden for relaxed breaks. Nice! 
StudioTour
(c) Copyright 2019 Marten Höll
STUDIO HÖLL floor plan
A2
Logo STUDIO HÖLL
CONCEPT The recording studio consists of four rooms: Control Room, Recording 1, Recording 2 and Amp Room. Heavy glass doors and the control room window visually connect the recording spaces with the Control Room. At the same time, the acoustic separation allows for Band- at-Once recording, so the live-feeling of a band is preserved. 
All rooms have their own reinforced concrete floor slab that carries the room-within-a-room construction. The floors are floated on special pads to isolate the studio from the building structure. This ensures a high degree of sound isolation between the individual rooms, but also to the outside world: important for focusing on the music and for a great recording quality. The acoustics are based on a concept of the acoustician Philip Newell, who employs broadband membrane absorbers to create a “non-environment” room. All the walls and ceilings are built with this concept, which results in a dry but open-sounding acoustic space. On average, the multiple layers used at the boundary areas have a total thickness of 40cm. Additional acoustic calculations and measurements: Michael Bucur. Other STUDIO HÖLL highlights include: a heavily damped ventilation system; it provides every room with fresh, filtered air. Daylight in Recording 1 and in the Control Room. musical maple flooring a studio-garden for relaxed breaks. Nice! 
(c) Copyright 2019 Marten Höll
STUDIO HÖLL floor plan
A2
StudioTour Logo STUDIO HÖLL
+49 (0)40 728 134 96